Autumn is here

I måndags började Filippas lov. Vi skulle gå till Whale of a time, det är ett softplay ställe här i Greenhithe, som en lekplats inomhus. Men hon ville inte gå dit för hon skulle bestämt stanna hemma. Men hon ville i alla fall vara ute i trädgården lite, och sen lyckades jag få ut henne och cykla lite utanför huset. Man kan ju inte vara inne hela dagen när det var så fint väder. Men när hon hade cyklat ett tag och kastat pinnar i vattnet så ville hon gå till parken och så tog vi med oss lite picknick och gick dit. Passade på att gå ner till vattnet och kasta lite stenar också, eftersom att det var ebb. Det var en perfekt dag med perfekt väder. Det är så fint ute nu när nästan alla löven ändrat färg och fallit ner på marken. Så jag passade på att ta lite fin höstkort.
















When two becomes one

Var på Hayley och Steves bröllop igår. Allt var helt perfekt och jättebra planerat, kunde inte bli bättre! Tråkigt att det regnade bara. Var meningen att jag skulle följa med dit för att jag skulle passa barnen under alla tal, vilket jag gjorde. Men sedan skulle jag lägga Filippa och dottern till dem som gifte sig senare på kvällen. Men så blev det inte. De hade fixat annan barnvakt till henne. Och Filippa var med tills vi gick till hotellet.  

Det hela började med att vi åkte till Turnbridge Wells och lämnade våra saker på hotellet vi skulle sova i på natten. Åkte till det andra hotellet (som låg 5 minuter från det andra hotellet) där själva bröllopsfesten skulle vara på och samlades med de andra. Åkte en buss som tog ca 15 minuter till ett jättefint gammalt slott-liknande ställe där bröllopet skulle äga rum. Så efter bröllopet, medans de tog kort fick vi dricka och lite att äta på som var supergott. Så då fick man mingla runt lite. Sen tog vi bussen tillbaks till hotellet där det blev mat och sedan satte festen igång!

Det var väldigt bra service på det där hotellet. Jag hade beställt smirnoff ett par gånger i baren av en och samma kille och märkte att han var väldigt flirtig. Och så efter ett tag stod han plötsligt framför mig med en ny flaska, då har han haft koll på mig och sett att jag druckit upp och så kom han med en ny, kände mig ganska iaktagen för så fort jag tittade åt baren stod han där och vinka på mig. Så till slut så gav han mig sitt nummer, men det fick åka i soporna! Han var lite gammal för min smak. Men det är ju aldrig fel att känna sig lite uppvaktad :P



















Hade en supertrevlig kväll! Jag vill på fler bröllop! Lina, Ida, Mathilda, Christoffer?

I've got the tickets!

Underbar dag med underbart väder! Är på väldigt bra humör idag, för nu har jag äntligen köpt biljetter till New Moon som jag och Nandini ska gå på den 20 november! Bara en månad kvar, haha.


















Var på Bluewater igår (igen). Hittade faktiskt skor denna gång så nu är jag helt klar med min outfit till bröllopet, känns skönt! Ska bli väldigt roligt med bröllop imorgon. Köpte även Twilight filmen igår som jag kollade på för femtioelfte gången. Underbar film! Kan se den hur många gånger som helst utan att tröttna. Fast böckerna är ju bättre, men man vill ju se Edward, för han är ganska mums. 

Hoppas ni alla får en toppen helg! Vi hörs snart igen.

 


How to dump your mates

Heey, här sitter jag och har precis kollat på ett väldigt meningslöst program. Man hör ju bara på namnet "how to dump your mates" !? Det handlar om en tjej eller kille i typ 14-17 års-åldern (olika varje gång) vill byta umgänge för att den känner att den inte är i bra kompiskrets. Så får den vara med några andra i fyra dagar sen får den välja vilka den ska dumpa. Har sett det tre gånger nu när jag äter frukost. Och det slutar alltid med att den dumpar de "nya" kompisarna. Helt värdelöst program egentligen. Fast ändå kollar jag på det, haha.

Var en sväng på Bluewater igår och skulle hitta mig ett par skor, men allt jag kunde hitta var massa svarta klänningar i varje affär, men då bestämde jag mig att jag inte fick titta på svarta kläder.. Eftersom att jag redan har fyra svarta klänningar här nu och behöver inget mer svart. Men då gick jag in på River Island 10 minuter innan de skulle stänga och de höll precis på att hänga upp "ny" rea så hittade jag ett jättefint svart linne och det hade kostat £35 och var nedsatt till £15 och kände att jag var tvungen att köpa det. Så skulle jag gå in och prova det men då hade de stängt av provrummen så jag köpte det i alla fall. Och tur var väl det för det passade perfekt!



Jag saknar er hemma i Sverige!


Dress me up

Det börjar bli riktigt kallt ute nu. Men det är skönt för då får jag användning av min sköna dunjacka. Fast jag måste köpa lite varmare skor för det börjar bli lite kallt om fossingarna. Längtar lite efter snön, har spelat ett snowboard spel på playstationet och blev sugen på att åka skidor. Men jag kan nog sluta längta på en gång, för det går ju ändå inte här.

Vi tog med Filippa på judo igår. Det var himla kul att se de små liven försöka få ner varandra på rygg på alla möjliga konstiga sätt. Vi hade jätteroligt när vi satt och tittade på och Filippa tyckte det var så roligt att hon inte ville åka hem.

Senare på kvällen runt 9-tiden åkte jag och moster till Lakeside för att försöka hitta en klänning till mig som jag ska ha på bröllopet. Var på Bluewater i måndags men då hittade jag ingen klänning. Men igår hittade jag en inne på River Island, den var svart, men här i England kan man i stort sett ha vilken färg som helst på klänningen på bröllop. Sen hittade jag en väska på Debenhams också. Så nu är det bara skorna som fattas sen är jag helt klar.







Emily Bear, 8 år och kompositör

Emily är åtta år men redan som tvååring upptäckte hennes mormor talangen hon hade bakom pianot. När hon var tre år började hon komponera sin egna musik och hon har redan komponerat mer än 120 stycken. Hon har tagit lektioner sen hon var fem. Hon har vart med i Ellen DeGeneres show fem gånger. Spelat i vita huset för presidenten Bush och 400 gäster när hon var sex år. Hon spelade in sin första cd när hon var fem år gammal och har redan gjort ett flertal. Hon är så otroligt duktig! Titta bara







"where does it come from?"
"I don't know, probably my heart"

"Hade jag inte kastat mig hade jag kört vält"

Idag har jag bara tagit det lugnt. Vi åkte och hämtade upp Ian på flygplatsen i Gatwick idag runt ett tiden sen åkte vi till hans föräldrar och åt mat, det var supergott! Sen var vi där en stund och myste. När vi kom hem lade jag mig i sängen och spelade lite x-box och så hamnade jag här vid datorn. Satt och kollade runt lite på youtube och hittade detta underbara klipp! Haha skrattar lika mycket varje gång och så påminner det mig om Elin, saknar dig raring!



"Vi får se om det går bättre när det blir vinter om det blir snö om det blir någon" - Störtskön!

Soffmys

Jag åkte aldrig med på möhippan eftersom att min mage fortfarande gör ont. Så jag stannade hemma och tänkte nu kolla på någon film, men kan inte bestämma mig för vilken jag vill se. Hmm, det borde väl inte vara så svårt?


Bex

Igår kom Nandini hit till oss, vi åt lite mat och myste. Senare på kvällen gick vi till puben. Träffade Paul där igen och hans kompis Russel, himla trevliga. Fick ett nytt smeknamn också, Bex, gillart! Det var en jätterolig kväll med mycket trevligt folk ute. Den puben är så himla mysig. Sen när den stängde var det några som ville att vi skulle följa med på "efterfest" som vi kallar det. Men nästan lika fort vi kom dit ångrade vi oss. Så de beställde en taxi och så fick vi åka hem igen. Hehe men det var en mycket trevlig kväll i alla fall. Tog med kameran men glömde minneskortet så det blev inga bilder, typiskt!

Nandini sov här och så vid 11 åkte vi till Bluewater och kollade i lite affärer, jag tittade efter en klänning till bröllopet vi ska på nästa helg, men tittade inte så noga och hittade ingen.  Sen åkte hon hem vid två igen för hon skulle passa "hennes barn".  På tal om bröllop så kommer det hit fyra tjejer om några timmar, för vi ska på möhippa inne i London ikväll. (Får se om jag åker med, för jag har fortfarande ont i magen) Filippa åkte just till farmor och farfar och Ian som är karln i huset är i Bulgarien på svensexa, så vi ska ha sleepover här med dem. Mysepys!

Vaknade upp idag med ont i magen igen.. Fast inte lika ont som jag hade förut, men jag undrar vad det kan vara! Kanske ska göra som Johan Glans säger och gå och bajsa så ska jag nog se att det släpper!

Vad konstigt jag skrev idag, men det får ni leva med. Lite hoppetihopp hit och dit. Men jag har en magverk som ständigt gnager så nu ska jag sova en stund. Pussepuss


24 timmar utan mat

Hej där. Nu har jag snart inte ätit på 24 timmar. Det är nämnligen så att jag förmodligen ätit något konstigt eller druckit något konstigt så att jag har fått en bakterie i magen. För så ont som jag hade i magen igår har jag aldrig haft någonsin. Kändes som knivar i magen eller ännu värre. Och det bästa sättet att få ur den är att inte äta på 24 timmar. Men runt 11 tiden får jag äta igen. Så jag har bara levt på vatten och juice. Men nu börjar jag bli riktigt hungrig! Det började igår natt så jag inte kunde sova. Sen höll det på hela dagen. Men jag sov nästan hela tiden igår. Men förutom att sova så klippte jag mig också, jag tog bara topparna, det som var slitet. Så nu känns håret fräscht igen.

Idag är det fredag och dags för fredagsmys, Nandini kommer hit senare ikväll, får se vad vi hittar på :)

Hoppas ni får en bra helg <3


England, I love it!

Jag kan börja inlägget med att säga att jag älskar England. Kvällen började med att vi satt hemma i soffan, drack lite vin och käkade kex med ost, supermysigt. Sen kände jag för att gå en sväng till puben (The Pier). Så när jag kommer dit träffade jag Kim och så bjöd hon mig på en öl. Det var ganska mycket folk eftersom att det var fotboll som visades där. Sen träffade jag Paul och hans två kompisar som var supertrevliga! Pratade med dem tills jag gick hem. Det är bra att få öva sin engelska lite! Jag och Paul kunde snacka lite hemlisar för han kunde lite svenska som "hej, bög, skål ta mig fan, och tack" plus lite till. Så det var kul, haha. 
Sen träffade jag Chris, han som var lik Shrek! haha. Träffade han när jag var där under min praktik i november, och det var i samband när jag träffade Luke som jag åkte vidare med till ett annat ställe som jag inte minns så mycket av. Försökte få fram lite mer information om Luke.. Men han sa att han bytt jobb och inte visste något om Luke, BULLSHIT! haha. Och han tror att vi ska ut och ta en drink någon dag. Jag tror inte det ;)


supertrevliga killar!


Christoffer: Är det Madonna på min tröja? :P undrar bara.. <3

Haircut

Hey folks! Imorgon ska vi alla tjejer klippa oss här hemma, kommer hit en frisör på eftermiddagen. Undrar hur jag ska klippa mig.. Har funderat på snedlugg igen, men är inte säker. Eller ska jag ha mittbena som på bilden? Någon som har något förslag? Tacksam för svar! :)




Hola!

Sitter här i morgonrock och surplar i mig lite kaffe. Har precis gjort min morgonrunda i huset, plockat lite i tv-rummet, bäddat sängarna och lite smått och gott så det ser fint ut. Ska snart ta och göra mig lite lunch innan jag går och hämtar Filippa i skolan.
Gick upp klockan 9 idag och kollade på ett avsnitt av two and a half men, sen läste jag lite spanska. Moster har nämnligen en bok med tillhörande cd-skivor som hon skaffade sig innan hon skulle till spanien. Då kom hon på att om jag inte har något att göra när jag är här hemma själv på dagarna kan jag lika gärna lära mig lite spanska, så då gör jag det nästan lite varje dag. Det är ju alltid kul att lära sig något nytt och man kan ju ha nytta av det i framtiden, inte för att jag kommer lära mig flytande, men som det ser ut nu har jag i alla fall lärt mig att säga hej ;)

Taio Cruz - Break your heart

Vill ni se mitt rum?

Har ju helt glömt bort att visa lite hur det ser ut inne i huset. Har ju bara visat hur det ser ut utanför.
Detta är då mitt rum, kan lova er att jag har världens skönaste kuddar och täcke!


Sen andra delen av rummet


Det var allt jag hade att komma med än så länge, titta snart tillbaks igen!

/Rebecca

I'm having fun don't put me down

Hey!
Dags för att slänga upp ett nytt inlägg tycker jag. Livet som aupair rullar på och jag trivs jättebra här. De första veckorna slutade Filippa 12.00 i skolan och då fick jag laga mat till henne när vi kom hem. Och det som stod på menyn var då köttbullar eller köttfärs med pasta, (för det var det hon ville ha) haha. Men denna veckan slutar hon 13.30 och äter lunch i skolan och då kan jag kan variera maten lite som jag själv vill. Nästa vecka slutar hon 15.00 vilket hon kommer att fortsätta att göra resterade veckor.

I fredags var jag på Bluewater en sväng, ett sjukt stort shoppingcenter här i Greenhithe med runt 350 affärer att välja mellan. Skulle hitta något att ha på mig till kvällen för att jag då skulle ut med Chris i London. Hittade en jättefin klänning på H&M.



Vidare till kvällen.. Jag tog tåget in till Charing Cross och vidare med tunnelbanan till Picadilly Circus och mötte upp Chris, hans syster och mamma på TGI Friday. Jag tog en cider medans de åt sen köpte vi med oss lite öl upp till hotellet, spelade kort och sen skulle jag och Chris gå ut. Men när vi kommer ut spöregnar det, och hittar inte till någon tunnelbana så då frågade vi några om de visste hur man tog sig till Picadilly så sa de åt oss att följa med dem istället så då gjorde vi det.. De sa hela tiden "vi är snart framme, det är inte långt kvar" undra vad de tycker är långt om inte det vi gick var långt? Tog oss jätte lång tid plus att det regnade.. När vi väl kommer fram kostade det 14 pund att gå in så då sket vi i det och tog en taxi tillbaks till hotellet vilket kostade lika mycket, haha. Men när vi kom till hotellet träffade vi några danskar som var där. Sen sov jag i Chris och deras rum. Och än en gång fick jag sova gratis på hotell (:

I lördags när jag skulle åka hem fick jag hoppa av tåget i tunnelbanan för att jag kände att jag skulle svimma, så då satte jag mig på en bänk och försökte må lite bättre, sen gick jag på nästa tåg men blev samma sak då och fick då gå av på nästa hållplats igen, haha. Men då kom det en vakt och tog med mig upp till kontrollrummet så jag fick dricka lite vatten. Sen blev det bättre. När jag kom hem hann jag duscha sen skulle jag direkt iväg på High School Musical barnkalas med Filippa, vilket innebar att de skulle vara utklädda till de i filmen. Barnkalasen är lite annorlunda än de i Sverige. Här äter man inte tårtan utan får med en bit invirat i en servett som man får äta när man kommer hem (men då är det alltså ingen gräddtårta vi pratar om så klart ;). Sen var vi bara där ca två timmar, barnkalas brukar väl vara längre?

Och igår hade vi mysdag jag och Madde för Ian var med Filippa på ännu ett till barnkalas. Så vi bänkade oss framför tv:n med varm nyponsoppa och kollade på Så som i himmelen. Jättebra film, har sett den hur många gånger som helst.  

Men nu ska jag stryka lite ;) Ha det så bra så hörs vi snart igen!


Hastings

Idag har vi spenderat hela dagen i Hastings vid kusten. Har ätit fish and chips, spelat bort pengar i spelautomater (men som tur var vann vi massvis med roliga saker till Filippa). Och så har jag tagit lite fina kort med mosters systemkamera. Så himla vackert vid kusten..  Skulle kunna spendera en oändlig tid bara av att njuta av utsikten av havet.









Lovely!

Ivory Lounge birthday/leaving party.

I lördags så åkte jag och moster till Bexleyheath på lite party på Ivory Lounge. Det var 21-års gräns men hon hade ordnat så att jag kunde få komma in. Så jag kände mig faktiskt ganska liten där inne, haha. Men det var verkligen en supermysig club. Hade en jättetrevlig kväll (:

När vi skulle ta bussen hem så var det bara vi två kvar på bussen till sist och vi visste båda att bussen inte stannade där vi ville hoppa av utan den skulle åka förbi där och stanna längre bort så vi skulle få gå en bra bit hem, och jag hade så ont i fötterna så jag kände verkligen inte för att gå längre än vad jag behövde. Så först gick moster fram till chauffören och frågade om inte han kunde släppa av oss tidigare, men han var sur och sa bestämt nej. Så gick jag fram och sa att jag hade ont i fötterna och frågade snällt om han verkligen inte kunde släppa av oss tidigare och han sa även då nej. Men så tänkte jag för säkerhets skull om han hade ändrat sig så tryckte jag på stopp i alla fall och snäll som han var bromsade han hastigt in och släppte av oss, haha. Guld värd!

Gemma och jag


Moster-Maddan och Gemma


Last days of september.

Hej allihopa, har inte skrivit på ett tag men nu ska jag allt berätta lite kort vad jag har gjort de senaste dagarna. I fredagas så åkte jag in till London och träffade Nandini, Bella och Annie. Förfestade lite på hostellet och sedan åkte vi in till picadilly och där var det en som tipsade om en club som hette Oxygen så vi gick dit. Det var verkligen superkul! Sen sov jag även kvar på hostellet med Annie och Bella. Haha det var så sunkigt hostel. Vi sov 16 st i samma rum, men vad räknar man med om man betalar 160 kr och frukosten ingår? ;)

lördagen så gick vi upp tidigt för jag skulle checka ut innan 10 och vi skulle på Portobello Road marknaden i Notting Hill. Hittade mycket fint där på den ändlöst långa marknaden. Sen så hittade vi ett jättemysigt ställe som vi tog en öl på och rökte lite shi sha (vattenpipa). Sen åkte jag hem på kvällen och då tog jag med mig moster till puben en sväng och myste. Söndagen var lugn. Sen i Tisdags åkte jag in till London igen för att träffa Annie, Bella och Nandini. Käkade och hade det mysigt, sen gick vi tillbaks till det där mysiga stället och rökte shi sha.

Igår åkte jag in till London igen, åkte till deras hostel och så spelade vi lite kort inne på hostellet och drack lite cider. Träffade två supertrevliga svenska killar innan vi skulle åkte till "ung i London" träffen. Snackade lite med dem och sen drog vi vidare. Men det var så tråkiga på träffen att vi köpte lite öl och drog tillbaks till hostellet, så träffade vi dem där och spelade öl-spelet med dem, sen hängde vi med de ut på en club i närheten. Var en mycket trevlig kväll. Sen sov jag kvar på hostellet, gratis är gott (:

 

Jag har det underbart här!! Hörs snart igen!


RSS 2.0