Let it rain, let it pour away, we won't come down until we hit the ground and pass out.

Godmorgon. Här sitter jag och mumsar i mig mina underbart goda nybakta scones till en kopp kaffe. Tänkte berätta lite om helgen som var. Jag tog flyget till Sverige och landade 09.15 i lördags för att fira Mathilda och Lina som fyllde 20 år i helgen. Det är en helg jag definitivt inte kommer att glömma. Full rulle hela tiden!

Lördag, Mathildas födelsedag. När jag väl hade landat tog jag bussen som tog mig till busstationen inne i Nyköping där Lina mötte mig. Så gick vi på vägen genom stan som skulle ta oss hem till henne på stockholmsvägen. Där bjöds det på frukost. En macka med stekt ägg, mums! Sen blev det mys i soffan med lite catching up. När det sedan var dags för lunch var det potatismos och stekt falukorv som stod på menyn. Magen skrek av glädje, minns inte sist jag åt det. Men så när potatisen börjat koka upptäckte vi att mjölken var slut så då tog jag och Lina en sväng ner till Ica. Skulle kunna vara där inne i flera timmar och bara titta på allt svenskt gott som fanns där. Mycket som man faktiskt saknar.


             

Senare mötte vi upp Mathilda och Johnas inne på H&M där hon stolt gick runt med sina första inhandlade systemkassar ;) Efter en liten shoppingrunda gick vi åter igen hem till Lina för att träffa Adam och Christoffer som  hade kommit. Sen blev klockan mycket och det var dags för att fixa och dona. Sen blev det käk och sen kom det två klasskompisar till Mathilda och Lina. Vi körde lite roliga drick-spel sen runt 11 tiden gick vi mot Tellus. Det blev en grymt lyckad kväll!

Söndag, Linas födelsedag. Lunch på en thai-restaurang innan Adam, Christoffer och Johans skulle åka tillbaks till Leksand. Sen hyrde vi film, My sisters keeper och 2012. Riktigt bra filmer. Och så bjöd Lina på tacos, riktigt gott. Senare på kvällen åkte jag med hem till Mathilda ute i Svärta och myste :)

Måndag. Följde jag med dem till skolan, sen fikade vi med några klasskompisar till dem, Emma och Arif. Sen blev det mys hos Lina och Ronny stod för en super god fisk-middag innan jag tog flyget hem. Längtar redan tillbaks!

Hade en kanon helg!

Eclipse

Kollade nyss in trailern till Eclipse, herregud vad jag vill se den nu! New Moon släpptes på dvd här idag (jag vet att det är två dagar senare än i Sverige) Så jag ska till Emma när hon slutat jobbet och se den. Can't wait!



Ryser!!

Varför är himlen blå?

Det är en fråga som jag ställt mig många gånger men aldrig lyckats ta reda på eller orkat. Har säkert fått lära mig det i skolan och fått svar innan men det är inget som jag lagt på minnet. Såg nämnligen ett program igår om solsytemet och undrade då varför himlen egentligen var blå, och som vanligt om jag vill veta något så frågar jag moster Maddan. Men eftersom att hon inte var hemma nu fick jag använda mig av google. Så ni som inte vet kan läsa vidare här nere så vet ni varför.



"Himlen är blå eftersom blått ljus har kortare våglängd och sprids mest i atmosfären.
Solens vita ljus är egentligen en blandning av regnbågens alla färger. Av det synliga ljuset har blått kortast våglängd (ca 400 nanometer) och rött längst våglängd (ca 700 nanometer). Det innebär att när ljuset passerar genom jordens atmosfär sprids det blå ljuset mest - och reflekteras i partiklarna i atmosfären som därmed ser blå ut.
Har du solen rakt ovanför dig är det kort sträcka ner till marken och det blåa ljuset hinner inte spridas särskilt mycket. Solljuset ser vitt ut. Ju längre från solen, desto blåare är himlen. På kvällen står solen lågt och ljuset går snett ner genom atmosfären. Det blir en längre sträcka för ljuset och fler färger hinner spridas. Kvar blir det långvågiga röda ljuset som når marken. Kvällshimlen ser röd ut."

Då har ni lärt er något nytt idag ni som inte redan visste varför.


Update!

Har så mycket att berätta att jag inte vet vart jag ska börja. Helgen var awesome! Fredagen bestod av en alldeles fantastiskt rolig utgång med Emma i Dartford. En kväll med henne slutar alltid bra! Dagen igår bestod av mys hos henne sen på kvällen kom Aaron hit och jag gjorde middag sen kollade vi på Notting Hill, den är alltid lika rolig. Idag har vi bara tagit det lugnt, kollade på Bridget Jones och spelade Buzz. Senare ikväll åkte jag hem till Emma och så kollade vi på Fantastic mr fox med Mike och käkade middag och nu sitter jag här.

Helgen som kommer åker jag till Sverige och så ska Aaron följa med, ska bli superkul! De två födelsedags kvinnorna ska firas, de fyller ju 20 härliga år! En viktig ålder som skall firas rejält!! Ska bli så kul att träffa dem igen. Synd bara att de andra tjejerna inte kommer. Men Christoffer och Adam kommer i alla fall!! You go boys!

    
 


Mwah!


The Bounty Hunter

Kom precis hem från ett biobesök med Aaron. Vi såg kärlekskomedin The Bounty Hunter med Gerard Butler och Jennifer Aniston som var riktigt bra, rekommenderas verkligen! Jag har för övrigt haft en jättebra dag! Det härliga vårvädret sätter verkligen spår :)


Mumford and Sons

Måste börja med att säga WOW!! De var grymma live! Kändes dock lite konstigt att gå ensam att se dem. Eller ja, jag var ju inte direkt ensam där inne. Men det var grymt. Träffade Emma, Dennis och Stina innan konsterten. Vandrade runt lite inne i London och sen käkade vi på en pub. Supertrevlig dag!

De spelade lite nya låtar och detta är en av de nya som var riktigt bra!



xxx


1 day left!

Åkte en sväng till Bluewater idag, tänkte att jag skulle hitta mig något läckert tills på söndag då jag ska åka in till London och se Mumford and Sons live. Can't wait!! Hittade i alla fall en topp, ett halsband och en ring. Riktigt läcker ska jag vara! Gick in på Hollister också och har äntligen hittat parfymen som luktar så gott!! Nu vet jag vart nästa löning ska spenderas!

Var även där igår med Aaron en sväng. Käkade på pizzaexpress och sen åkte vi hem till Emma och Mike. Spelade lite buzz och hade det trevligt!

Becks.


Första besökaren

Jag och Maddan hade inget att göra på onsdagskvällen så vi tänkte "äh, vi tar la en sväng till Stansted" och gissa vem vi hittade där?? Jo det var ingen mindre än Alexandra. Det var riktigt kul att hon kom och hälsade på och få visa henne hur jag har det här bland alla britterna. På torsdagen vaknade vi hyffsat tidigt för då skulle vi ta bussen in till Bluewater och shoppa innan vi hämtade Filippa efter skolan. På kvällen tog jag med henne till de två lokala pubarna. Fredagen bestod av en tripp in till London med lite sightseeing runt om, och självklart en lunch med fish and chips. På kvällen tog vi en taxi in till Dartford med Emma, Aaron och Mike där det var party. Riktigt roligt!! På lördagsmorgonen var det dags att lämna tillbaks henne till flyglatsen så då var Aaron snäll och körde oss.


From Paris with love

Var på bio med Aaron igår och vi såg From Paris with love, en riktigt bra film med John Travolta och Jonathan Rhys Meyers. Kände knappt igen Travolta, svårt att tro att han en gång haft huvudrollen i Grease när man ser han i denna film

Men jag rekommenderar er verkligen att se den om ni gillar action.


RSS 2.0