We're gonna run this town tonight!

Snart slutar jag och då ska jag ta tåget in till London där Isabell och Annie möter mig vid Picadilly Cirkus. Tänkte kika i lite affärer och äta någonstans. Sen kommer Nandini och då åker vi till hotellet och förfestar sen blir det utgång någonstans (:

I've gotta feeling that tonight's gonna be a GOOD night!


Hotellet bokat!

Idag var moster-maddan ledig och hon ville åka till Primark i Gravesend och jag ville självklart åka med. Så vi lämnade av Filippa i skolan 08.50 sen åkte vi till Primark och guuud vad man hittar mycket saker! och så billigt!

hittade bland annat detta







sen var vi kvar där till halv 12, och då åkte vi och hämtade upp Filippa vid skolan och sen vidare till Bluewater för att äta lunch och det blev jättegod pizza. Jag tog en med kyckling, svamp och vitlök, yummie! Sen svängde jag in på Boots, också en av mina favorit affärer!

Jag har nu även bokat ett hotell som jag ska bo på imorgon när jag ska ut i London med några tjejkompisar! Ska bli otroligt grymt kul! (:


Ung i London

Igår tog jag tåget in till London när jag slutade och träffade Kimberly över en fika på Starbucks. Det var jättekul att träffa henne! Jag skulle köpa en kaffe och var väldigt sugen så jag trodde väl att en medium skulle bli bra.. Men den var ju enorm! haha. Men det var ett jättemysigt café och vi satt och pratade ett bra tag fast sen var jag tvungen att kila för att jag skulle på "ung i london-träffen" i svenska kyrkan. Jag visste inte riktigt vart det låg så jag ville ha ganska god tid på mig.

När jag kom fram till Marylebone var klockan 18.50 och jag hade 40 minuter på mig att hitta stället och det kändes som att det var ganska lugnt. Så jag frågade i informationen vart svenska kyrkan låg så gav han mig vägbeskrivningen och jag började att gå. Men efter att jag gått ett tag kändes det som att jag var väldigt fel ute. Så jag gick in i en affär och frågade och lustigt nog var det en indisk som kunde prata lite svensk-norska så han sa "gå tillbaks 200 meter och sen upp till vänster vid en affär som heter Maplin" så jag gick tillbaks, jag gick och gick men hittade så klart aldrig den där affären.. Klockan gick och jag blev mer och mer stressad.
 Så jag frågade några stycken och jag fick olika svar av alla så jag visste inte vart jag skulle gå. Men till slut hittade jag en svensk med gps på mobilen som räddade mig för hon skulle till samma gata, fast till den svenska puben. Så jag kom fram i alla fall men var 20 minuter sen och hade yrat omkring där en timma, haha!

Alla där var supertrevliga, vi ungefär 30 stycken, och de flesta var au-pairer men det var flera som jobbade där. Jag pratade speciellt med Annie och Isabell som hade vart i London i en dag och åkte dit för att söka jobb men efter redan första dagen hade de gett upp ;) haha! Men sen efter träffen gick alla vidare till den svenska puben då träffade vi Mimmi och Elin också som skulle börja studera i England. Vi satt och pratade en bra stund och hade jättetrevligt! Så vi bestämde att vi skulle gå ut i London imorgon, kommer bli superkul! ;)

Jag älskar mitt liv!


Cupcakes? Vad är det?

Jag har kommit fram till att göra cupcakes inte är min grej. Hämtade Filippa efter skolan och tänkte att vi skulle baka idag efter vi hade ätit lunch så vi hoppade av bussen och gick in till ASDA (en mataffär) för att köpa lite ingredienser. Finns så otroligt mycket mer roligare saker att baka med här än hemma i Sverige.
Vi köpte små söta bakformer som var rosa,grön,blå och gul och ett sött litet kitt med olika slags strössel och lite färdig vit glacyr. Så gick vi hem och skulle börja. När vi kom hem satte jag på ugnen och började att ta fram alla saker som skulle vara i smeten men upptäckte då att jag inte hittade något vaniljsocker. Så jag fick stänga av ugnen för att sen då gå till affären med Filippa igen (som tur är det inte så långt och tog bara ca 10 minuter).
Sen hade vi alla ingredienser så vi kunde göra smeten. När de var klara var det då dags att göra dem fina med glacyren och strösslet, och det gick så klart superbra för Filippa är så duktig på att baka.
När vi hade gjort klart alla var det självklart dags för att smaka så hon valde ut en som hon ville ha och smakade.. Men hon tyckte inte alls om dem (inte jag heller för den delen), så det blev ganska misslyckat! haha, nästa gång får jag köpa färdig smet som man bara tillsätter vatten eller ägg i så ska de nog bli godare! 



Filippas mästerverk

















Imorgon ska jag till London på en Au Pair träff i svenska kyrkan och träffa andra svenskar som är Au Pairer här i England, det ska bli mycket spännande!


B-day!

I morse vaknade jag av en sång, men inte vilken sång som helst utan just den där sången folk sjunger till en när man fyller år. Det var alltså ingen vanlig dag idag utan min egna 19 års dag. Dagen började med att jag fick jätte god frukost, scrambled eggs och bacon som Ian hade gjort, mm mumsigt filibubblan.. Sen runt tio-tiden åkte vi till Southend, vilket tog oss ungefär en timma så vi var framme runt elva. Så när vi kom fram gick vi in på Adventure Island som är en supermysig nöjespark som ligger precis vid vattnet. Så förutom att vi har åkt massa och spelat bort lite pengar var vi även en kort sväng och tittade till stranden. Hur mysigt som helst!

Igår kväll gick jag en sväng till favorit puben The Pier för att säga hej till Kim som jobbar där. Det var ganska mycket folk där och det var hur trevligt som helst. Först kändes det lite knäppt att gå dit själv, men sen kom Kim och pratade med mig och så presenterade hon mig för några andra så det var jättekul. De sa åt mig att jag skulle komma och kolla på fotboll idag och ta en drink på min födelsedag, men efter dagen som vart är jag helt utmattad och orkade inte gå dit. Men jag ska vara kvar många dagar till och jag hinner nog gå dit en annan dag. För nu ska jag sova! Och imorgon börjar det på riktigt, ska hämta Filippa efter skolan själv imorgon, men det kommer gå skitbra!

Hoppas ni mår lika bra som jag gör! Puss på er

       




England

I onsdags åkte jag till Greenhithe i England för att vara au-pair åt min kusin Filippa hos moster Maddan. Men jag har inte börjat "jobba" riktigt än utan jag börjar riktigt på måndag. Då ska jag hämta henne efter skolan.

Igår var hennes första skoldag men då hade moster tagit ledigt så då lämnade och hämtade vi henne tillsammans för att jag skulle se vart jag skulle hämta henne sen när allt sätter igång på riktigt. Det var riktigt sött när alla barnen hade skoluniform. Önskade att vi hade haft det när vi gick i skolan. Tycker att alla skolor borde ha det för på så sätt slipper man mobbing av kläder i alla fall, fast det finns ju många andra olika anledningar för barn att mobbas så klart. Men då hade man sluppit den delen.
Lite senare på eftermiddagen så tog jag en tur på cykeln och cyklade runt lite. Det är så himla fint och mysigt överallt här! Speciellt när det ligger bredvid floden Themsen.

I morse var jag och moster ute och gick 7,6 km, det kändes riktigt bra! Vi skulle se hur lång tid det tog att gå till Filippas skola och det tog 31 minuter. För jag tänkte att jag kan gå till skolan och hämta henne sen kan vi ta bussen hem. För på så sätt får man ju lite motion också. 

Nu har vi precis ätit lunch och ska gå till parken med Filippa. Men jag tänkte fortsätta skriva lite då och då så titta gärna tillbaks om du vill veta hur det går för mig här i England! 

xxxx

RSS 2.0