"When Santa dropped his pants."

Hade en superbra julafton igår med massa god mat och trevligt sällskap runt omkring. Först åt vi av den goda julmaten och jag hade gjort mitt livs första Jansons frestelse och den var jättegod, sen kom tomten.. Jag hade fixat så att Paul skulle vara det och han gjorde det riktigt bra! Det var urkul. Sen efter vi hade öppnat paketen så hade Ian köpt buzz som vi spelade ett bra tag.

När alla hade åkt hem så tänkte jag att när jag ändå är här i England så varför inte fira på engelskt sätt?? Så jag tog med mig moster till puben. haha en mycket lyckad pub-kväll!!

Idag frågade Madde vad Filippa tyckte var bäst denna julen, och så sa hon "when Santa dropped his pants" haha!



Nu ska jag värma mig lite Jansson och sen ska jag krypa ner i sängen och kolla på 24.

inte många dagar kvar nu!

Preparation

Nu har jag och Madde stått i köket i tre timmar och förberett maten inför imorgon med lite hjälp av en liten Filippa. Känns bra så slipper man spendera så mycket tid i köket imorgon. Det har vart mycket trevligt, har bland annat gjort min första julskinka och min första Janssons frestelse idag. Hoppas de är goda, men det tror jag för det ser ju i alla fall himmelskt gott ut. Nu är det bara lite småfix kvar sen är vi klara för idag. Då ska vi mysa och ta det lugnt. Kanske blir lite glögg och kanske spela något spel.

Jag har inte haft en sån här julkänsla på flera år. Kanske är det för att jag inte ska fira den som vanligt med min familj utan med min mosters familj. Vi ska fira julafton här imorgon med Ians föräldrar och bror med familj, sen den 25 ska vi hem till Ians föräldrar och fira, samt den 26. Ska bli jätteroligt och se hur de firar julen här (även om moster slängt in lite svensk jultradition)

Från mig till er alla en riktigt GOD JUL!

Mandel

En ganska rolig grej. Jag har aldrig varit ett stort fan av mandlar, har aldrig tyckt om det. I lördags när vi var och storhandlade köpte de en påse med massa olika nötter som man ska knäcka som är mysigt att ha nu till jul. Så när vi kom hem så prövade jag alla och så var det bara en jag gillade. Så jag knäckte flera och åt. Det gjorde jag i några dagar efter utan att veta vad det var för nöt. Men till slut så ville jag veta vad det var för nöt för att jag tyckte att den var så god, så då sa hon "det är mandel" haha. Så ja, jag tycker nog visst om mandel i alla fall.

silly billy


Pub-time

Sitter här vid datorn medans jag bleker muschen och lyssnar på Jack Peñate samtidigt som jag smuttar på en [budweisahh]. Har nämnligen tänkt gå en sväng till puben för att ta ett glas vin eller en go cirre. Har inte bestämt mig än om jag ska gå eller inte. Men om jag känner mig rätt så slutar det alltid med att jag går. Vem vet vem som väntar där inne? Kanske är det pappan till mina framtida barn? Morfarn till mina framtida barnbarn?? Nej nu känner jag att jag går för fort fram.. Men kanske väntar där inne en god strongis?? Ja det lät faktiskt mer rimligt! Tänkte strunta i The Pier idag och kika in på John Franklins för omväxlingens skull. Vi får väl se hur kvällen slutar.

over and out!


Winter winds

Det är storm här ute! Det snöar uppåt? Jag vet inte om England riktigt fattat det här med snö? Det ska ju lägga sig på marken och inte bara på fönstren. Men det är mysigt att det lägger sig någonstans i alla fall.

Ikväll kollade vi på Bridget Jones 2, också en toppenfilm, men som med alla andra filmer är alltid ettan bäst. Eller vad säger ni? Jag skulle verkligen uppskatta lite kommentarer. Känns som att ni är lite dåliga på det (faktiskt). Jag skulle tycka att det vore lite roligare att skriva om ni gav mig något att skriva för.



Lyckades verkligen fånga snön i fönstren! (ha)


White blank page

Såg Bridget Jones dagbok för första gången igår. Vilken bra film! Älskar sånna typer av filmer, och speciellt när Hugh Grant och Colin Firth är med. Såg också Love Actually för inte så längesedan, en toppenfilm det med! Det är sånna filmer man kan se 100 gånger och ändå inte tröttna.

Det ska antagligen snöa mer här idag/inatt, och om det gör det så kommer skolorna stänga så då får jag vara hemma med Filippa imorgon. Men det är bara mysigt för då kan vi gå ut och busa i snön.





Mumford & Sons - White Blank Page - underbar låt - klart slut.

Believe

Jag tror mer på mig själv nu än vad jag gjorde förr. Kanske är det för att jag växt mer som person sen jag åkte hit och har fått klara mig mer själv än vad jag brukar. Jag har idag vart utan min familj och mina vänner i tre månader och jag saknar dem mer än någonsin! Men jag vet ju att de finns där hemma när jag kommer hem.

Det jag egentligen vill skriva om är inte det utan något jag inte nämnt här på bloggen förut. Jag vill skriva om dig som gjorde mig så kär.. Alla dagar med dig var som den finaste dans på rosor utan felsteg. Den enda jag såg var dig och allt som var runt omkring suddades ut. Din närhet gav mig en känsla så underbar. Och det är oftast så som kärlek känns och kan beskrivas. Men det är ju inte alla sagoliknande berättelser som slutar med "lyckliga i alla sina dagar" utan ibland slutar det också med ett krossat hjärta.. Och det var just så vår lilla saga slutade. Så det var ju egentligen kanske inget unikt med just oss. 

Men nu menar jag verkligen inte att jag kommer aldrig mer få känna kärlek igen? Det vet jag att jag kommer göra. Herregud, det är ju nu livet börjar. Vad kan vara bättre än att precis ha tagit studenten och vara fri? Fri från precis allting.

Dagar, veckor och månader har gått och jag måste säga att det har vart underbara dagar med mycket glädje och harmoni. Det har nog vart bland den meningsfullaste tiden i mitt 19-åriga liv. Och jag skojar inte när jag säger att jag lär mig något nytt varje dag. Tro mig, min moster är vis, haha. Men som sagt så tror jag mer på mig själv nu men det kommer krävas mycket för att jag ska tillåta mig själv att känna de känslorna igen.

That's all for tonight!

I'm so near

Ja ni gott folk, nu är det allt inte många dagar kvar tills jag står med fötterna på svensk mark igen. 

Det är verkligen kallt här ute nu, var till och med frost på bilarna idag. Vi får väl se om det blir snö snart som vädret säger att det ska bli, man hoppas ju!

Nu blir det snart bakpotatis med ost och bönor, yum yum!

I'm in love



Ruskigt bra cover.

Fairytale of New York

Nu är det inte långt kvar till julafton. Jag och Madde har vart riktigt duktiga de senaste tre dagarna. Vi har julhandlat, slagit in paket, skrivit julkort och lite till. Så nu är jag nästan klar med allt.

Om en vecka slutar Filippa skolan, tänk vad tiden gått fort. På onsdag har jag vart här i tre månader. Ojoj. Och jag ångrar inte en sekund att jag åkte hit. Trivs hur bra som helst här. Fast det finns ju de dagar man längtar hem efter vänner och familj riktigt mycket, men då är det bara att försöka och inte tänka på det. För jag kommer ju hem och hälsar på snart ändå. Men sen åker jag tillbaks igen, woho!

Den bästa jullåten! The Pogues - Fairytale of New York.


RSS 2.0